Crypto Volumes Surge in augustus: Binance Largest Spot Exchange als Huobi Leads Derivaten

Het recentste rapport door Cryptocompare toont de vlek cryptocurrency van Augustus verhandelde volumes door de 15 grootste top-tier beurzen die met 58.3% tot $529 miljard tegenover de cijfers van Juli worden verhoogd. De volumes van de lage rijbeurzen, enerzijds, stegen met 30.2% om de maand van Augustus met een totaal van $291 miljard te beà „indigen..

Binance leidt de hoogste rang lijst met volumes verhandeld op zijn platforms hebben gesprongen door 83% in totaal tot $129,9 miljard. Huobi Global en Okex, die op de tweede en derde plaats staan, registreerden verhandelde volumes die respectievelijk getaxeerd werden op $65 miljard en 64,7 miljard.

Crypto Volumes Surge in Augustus: Binance Largest Spot Exchange als Huobi Leads Derivatives

Ook het maken van de lijst van top tier beurzen is Coinbase, Kraken, Bitfinex, Liquid en Bitstamp. Alle overige topbeurzen registreerden spottransacties die volgens CryptoCompare niet meer dan 25 miljard dollar bedroegen.

Ondertussen, toont het zelfde rapport groeiende vraag naar derivaten nadat de volumes met 54% tot $711.7 miljard schommelden. Derivaten vormen nu iets meer dan 40% van het totale marktaandeel nadat de spotmarkten in totaal $944.9 miljard hebben verdiend.

Huobi had de grootste derivatenvolumes met $208,5 miljard, gevolgd door Okex met 190,8 miljard en Binance, dat de grootste sprong maakte in augustus (74%), met $184,6 miljard.

Crypto Volumes Surge in Augustus: Binance Largest Spot Exchange als Huobi Leads Derivatives

Ondertussen zijn de maandelijkse CME-termijncontracten sinds juli met 36,3% gestegen tot 203.867 contracten die in augustus werden verhandeld. In termen van totaal handelsvolume in Augustus, ,,de volumes van CME crypto-derivaten zijn 55.7% overeenkomstig vele niet geregelde derivatenconcurrenten gestegen om $12.02bn te bereiken“.

Tezelfdertijd vertegenwoordigden de uitwisselingen die ,,traditionele nemersprijzen laden 84% van totale uitwisselingsvolumes in Augustus wanneer vergeleken bij 82% in Juli.“ De beurzen die „Trans-Fee Mining (TFM) implementeren vertegenwoordigden minder dan 16%.“

In waardetermen, ,,prijs-ladende uitwisselingen wisselden een totaal van $685bn in Augustus, een verhoging van 50.13% sinds Juli uit terwijl die die TFM modellen uitvoeren $125bn omhoog door 53.94% sinds Juli handelden“.

Bitcoin Code-volumes die werden omgezet in fiat of stablecoin namen ook toe. In de rapporten staat:

BTC handel in USDT steeg 16% in augustus tot 6.25mn BTC versus 5.41mn BTC in juli. De handel in USD en JPY steeg ook tot 1.28mn BTC (een stijging van 21%) en 1.12mn BTC (een stijging van 26%). De EUR-markten stegen met 10%, terwijl de BTC-handel in KRW steeg met 23%.

Het BTC/USDT-paar vertegenwoordigt nog steeds de meerderheid van de bitcoin die in augustus met 65% in fiat of stablecoin werd verhandeld. Het aandeel van Bitcoin in het totale volume in juli was 66%.