BitMEX: n vetäytyvä markkinaosuus on voinut säästää Bitcoinereita suuremmalla myynnillä

BitMEX: n verkkosivusto, johon pääsee Yhdysvaltain torstaina, oli selkeä, että sen „100x“ -kauppatuotteet ovat kiellettyjä „rajoitetuilla lainkäyttöalueilla“.

Neljä vuotta sitten, kun Seychellien-pohjainen kryptovaluutanvaihto BitMEX ilmoitti uudesta tuotteesta, nimeltään „ikuinen bitcoinin vipuvaikutusvaihtosopimus“, harvat elinkeinonharjoittajat alkavilla digitaalisten omaisuuserien markkinoilla olisivat voineet odottaa, kuinka merkittävän vaikutuksen epämääräisellä käyttöönotolla olisi teollisuudelle .

Mutta instrumentti, jonka ansiosta asiakkaiden oli helppo käydä kauppaa vastaavan 100 dollarin Bitcoin Profit jokaista 1 dollarin pudotusta kohden, osoittautui erittäin suosituksi ja menestyksekkääksi riskinälkäisten kauppiaiden keskuudessa, ja se nosti BitMEXin maailman suurimpien kryptovaluuttapörssien kärkijoukkoon.

Digitaalisen omaisuuden analyytikot ja sijoittajat pyrkivät nyt arvioimaan markkinoiden aiheuttamia vahinkoja sen jälkeen, kun Yhdysvaltain viranomaiset torstaina esittivät sarjan sääntely- ja rikosoikeudellisia syytöksiä BitMEXiä ja sen toimitusjohtajaa Arthur Hayesia vastaan.
Tilaa First Mover, päivittäinen markkinatiedotteemme.

Rekisteröitymällä saat sähköpostiviestejä CoinDesk-tuotteista ja hyväksyt ehdot ja tietosuojakäytännön.

Yksi muutos voi olla vähemmän markkinoiden volatiliteettia, koska BitMEXin ikuiset vaihtosopimukset olivat surullisia hinnanvaihteluiden pahenemisesta: Se on tunnettu bitcoin-kauppiaiden joukossa, että joka kerta, kun markkinat kallistuvat tavalla tai toisella, BitMEX-asiakkaiden ohuesti pääomatut asemat likvidoidaan sarja nopeita marginaalipyyntöjä, mikä pahentaa hintojen heilahtelua, joka heijastui muihin pörsseihin.

„Pitkällä aikavälillä se on paljon parempi spot-markkinoille“, sanoi Stoy Ehrlich, Voyager Digitalin, online-kryptovaluuttakaupan alustan toimitusjohtaja.

Jatkuva kysymys on, onko joitain BitMEX-asiakkaita Yhdysvalloissa – ilmeisesti maan lakien ja asetusten vastaisesti – pakko sulkea tilinsä ja mahdollisesti myydä bitcoinia. Se voi painostaa hintoja.

Bitcoin laski 4% sen jälkeen, kun maksut paljastettiin torstaina, mutta muutama tunti myöhemmin hinnat olivat laskeneet osan tappioistaan ​​ja vaihtaneet kättä noin 10 580 dollarin alueella pysyen alueella, jossa he ovat käyneet kauppaa useita viikkoja.

BitMEXin virkamiehet sanoivat lausunnossaan, että he „ovat täysin eri mieltä“ syytteistä ja aikovat puolustaa niitä voimakkaasti. Telegram-kanavalla yhtiö sanoi, että sen kaupankäyntijärjestelmä toimii normaalisti ja että kaikki varat olivat turvassa.

Kilpailijat vipupelissä

Monet muut kryptovaluuttapörssit viime vuosina olivat kopioineet BitMEXin mallin ja levittäneet bitcoin-kaupankäynnin välineitä vähintään 100-kertaisella vipuvaikutuksella. Ja jotkut kauppiaat ovat siirtyneet näihin vaihtoehtoisiin tapahtumapaikkoihin aiheuttaen BitMEXin osuuden bitcoin-johdannaisten kokonaismarkkinoista.

Tämä saattaa vähentää mahdollisten asiakkaiden virheiden vaikutusta torstain maksujen jälkeen, sanoi crypcorrency analysis -yrityksen TradeBlockin institutionaalisen tutkimuksen johtaja John Todaro.

„Kaksi vuotta sitten, tämä olisi ollut katastrofaalista, koska BitMEX oli niin valtava prosenttiosuus kaikista, jotka pelaavat vipuvaikutteista kauppaa“, CoinRoutes Inc.: n perustaja ja toimitusjohtaja David Weisberger sanoi puhelinhaastattelussa. „Nyt BitMEX: lle on olemassa melko vähän vaihtoehtoja, ja useat niistä ovat aina olleet tiukempia kaupankäynnin suhteen tai antaneet yhdysvaltalaisten asiakkaiden käydä kauppaa näillä alustoilla.“

Katsaus bitcoin-futuurikaupankäyntiin torstaina sijoittui BitMEX neljänneksi 24 tunnin pörssissä Binancen, Huobin ja OKEXin taakse, Skew-tietosivuston mukaan. Avoin korko eli maksamatta olevien sopimusten arvo oli 680 miljoonaa dollaria, jäljessä OKEx.

„Tulossa hetkeksi“

Elinkeinonharjoittajat olivat hyvin tietoisia siitä, että BitMEX oli tarkkailun alla ja on saattanut siirtyä päästäkseen eteenpäin mahdollisista törmäyksistä digitaalisen omaisuuden yrityksen QCP Capitalin mukaan.

„Tämä on tullut jo jonkin aikaa, ja vaikka maksut ovat raskaita ja koordinoituja, on vielä nähtävissä, kuinka paljon puremista sillä on“, yritys sanoi Telegram-kanavallaan.

QCP: n laskelmien perusteella BitMEX: n holvissa on noin 190 000 bitcoinia, arvoltaan noin 2 miljardia dollaria käypinä hintoina, ja vielä 36 000 bitcoinia vakuutusrahastossa.

On mahdollista, että BitMEX: n esimerkki saattaa antaa laukauksen ulkomaille suuntautuville kryptovaluuttapörsseille, jotka saattavat olla kulmakiviä vaatimusten noudattamisessa, mutta antaa mahdollisesti sääntelyn selkeyden niille pörsseille, jotka yrittävät nostaa yhteyttä Yhdysvaltain asiakkaisiin. Säännellyt hyödykepörssit Yhdysvalloissa tarjoavat myös tyypillisesti kaupankäynnin vipuvaikutusta, mutta Chicagossa sijaitsevan CME: n yleisin bitcoin-futuurisopimus sallii vain positioita, joiden alkuperäinen raha on noin kolminkertainen.